Svrha i opravdanost projekta “Zaželi bolji život u Općini Garčin”

Općina Garčin već dugi niz godina samostalno ili u suradnji s drugim institucijama/subjektima provodi projekte koji su usko vezani uz brigu za stare i nemoćne, kao i zapošljava žene koje su dugotrajno nezaposlene kroz javne radove. Ovakav projekt je nastavak dosadašnjih napora, ali se ovime također jasno ukazuje na postojanost potrebe za provedbom ovakvih i sličnih projekata.

Najbitnije je za istaknuti kako će žene koje budu educirane za predmetni rad te steknu neophodno iskustvo, biti daleko zapaženije na tržištu rada, te će vjerojatno biti angažirane za rad u nekim od ustanovama koje se brinu o skrbi i njezi osoba koje se nisu u mogućnosti brinuti za sebe.

Po završetku projekta planira se aktivirati predmetnu skupinu žena da nastave s daljnjim radom ili potaknuti iste da otvore svoja slobodna zanimanja i pokrenu ciklus samozapošljavanja. Općina će predmetni ženama pomoći da povuku bespovratna sredstva ili oforme vlastite subjekte kroz koje će samostalno započeti s radnim aktivnostima i pružanjem ovakvih ili sličnih usluga.

Samim time ovaj će projekt ostvariti svoju svrhu na način da će se žene biti konkurentnije na tržištu rada, a kroz predmetni projekt će se pomoći starima i nemoćnima da im se poboljša kvaliteta života.