O projektu

Općina Garčin glavni je nositelj projekta “Zaželi bolji život u općini Garčin” koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda te čija vrijednost iznosi 2.600.719,62 kn.

Općina Garčin projekt provodi u suradnji s projektnim partnerima: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod.

Projekt se provodi na području općine Garčin, odnosno u naseljima Garčin, Selna, Zadubravlje, Bicko Selo, Vrhovina, Sapci, Trnjani i Klokočevik.

Cilj projekta

Zaposliti i educirati 10 dugotrajno nezaposlenih žena, od kojih će svaka brinuti o minimalno pet osoba koje su stare, nemoćne ili u nepovoljnom položaju. Na ovaj će se način pomoći ženama koje su najugroženija ciljana skupina da konačno dobiju početnu podršku za rad i stvaranje boljih uvjeta za sebe i svoja domaćinstva. Žene će biti zaposlene na razdoblje od 24 mjeseca na puno radno vrijeme.

50 krajnjih korisnika koji će dobiti kvalitetnu svakodnevnu skrb u vlastitom domu (pomoć u obavljanju svakodnevnih životnih potreba – kuhanje, čišćenje, druženje, čitanje, razgovor i druge aktivnosti), a kako bi pružena usluga bila što kvalitetnija, krajnjim korisnicima će se nabaviti kućanske i osnovne higijenske potrepštine u vrijednosti od 200,00 kn mjesečno.

Nabava opreme

Kako bi se olakšala mobilnost žena zaposlenih na projektu, nabavljeno je 10 bicikala.

U sklopu brige i pomoći te učinkovitije obavljenog posla u radu ženama u domaćinstvima naših krajnjih korisnika nabavljene su kosilice, trimeri i traktorska kosilica

Promidžba i vidljivost

Projekt će biti popraćen promidžbenim materijalima (plakati, baner, brošure, kemiske olovke, krpene vrećice), a žene su opremljene majicama dugih i kratkih rukava, kutama ljetnim i zimskim čizmama sve s istaknutim elementima vidljivosti.

Promocija će pratiti cijeli tijek trajanja projekta na lokalnom radiju TV-u i novinama.

Istaknuta vidljivost će biti i na web stranici Općine Garčin.